Alina Milkina is een Oekraïense filmregisseur en animator. Toen Alina opgroeide in Oost-Oekraïne keek ze veel naar USSR animatie, wat haar toekomstige signatuur als visuele verhalenverteller beïnvloedde. Ze studeerde af aan Academie Minerva in Groningen met een specialisatie in diepdruktechnieken, waar ze begon te experimenteren met analoge animatie en vertelruimtes. Bij St. Joost in 's- Hertogenbosch behaalde ze de Master Animatie. Haar Master afstudeerfilm werd geselecteerd voor het gerenomeerde Annecy, een unicum voor een Nederlandse afstudeerfilm.

Nu, na twee jaar in de Nederlandse filmindustrie te hebben gewerkt voor onder andere Submarine, keert Alina terug naar het maken van onafhankelijke films.

Als visuele verhalenverteller houdt ze van het tonen van verhalen die je niet in het dagelijks leven kunt vangen, maar alleen kunt verbeelden door middel van animaties. Ze heeft zichzelf altijd uitgedaagd om een animator te zijn die simpele dingen en objecten in de spotlight zet om te laten zien hoe onconventioneel mooi het dagelijks leven is.