Het Zuidelijk Toneel, Parktheater Eindhoven, Theaters Tilburg en Theater aan de Parade sloegen de handen ineen voor het opvoeren van Wit Konijn Rood Konijn en wilden daarmee ook meteen iets betekenen voor de jonge talenten van PLAN, het platform voor talentontwikkeling dat vorig jaar een aantal financiële tegenslagen te verduren had.  

“Dit is fantastisch!” aldus Andrea van Wingerden, coördinator van PLAN. Ze wil het geld voor een specifiek project gaan inzetten. “Wat waanzinnig dat zoveel verschillende theaterliefhebbers dit bij elkaar hebben kunnen krijgen. We willen iedereen die heeft gedoneerd ontzettend bedanken!

 

Talentontwikkelingsplatform PLAN

De nieuwste generatie makers van theater, dans en circus krijgt in Noord-Brabant meer kansen dankzij PLAN voor talentontwikkeling Brabant, waarin producenten, podia én festivals samenwerken. Veelbelovende talenten krijgen ondersteuning bij de ontwikkeling van hun handtekening, het cultureel ondernemerschap, de opbouw van publiek en de zichtbaarheid van hun werk.

 

Over Wit Konijn Rood Konijn

In theaters over de hele wereld, van Argentinië tot Australië en van India tot Nederland, stonden acteurs op het toneel om de kracht van theater te tonen. Een internationale viering van inspiratie, verbeeldingskracht en het bewijs dat creativiteit altijd tegenslag kan weerstaan.

In Nederland stapten acteurs als Pierre Bokma, Huub van der Lubbe, Lotte Dunselman, Nhung Dam en Theo Maassen het toneel op om het stuk ‘Wit Konijn Rood Konijn’ te spelen. De tekst van het stuk zit in een verzegelde envelop. De acteur opent ter plekke, op het podium, deze envelop. Met de stapel beschreven vellen in de hand begint hij of zij, geheel onvoorbereid, aan een eerste lezing die meteen de definitieve uitvoering is. De internationale theaterhit ‘White Rabbit Red Rabbit’ van de Iraanse schrijver Nassim Soleimanpour is sinds de première tien jaar geleden in meer dan 25 talen vertaald, waaronder het Nederlands en is al duizenden keren opgevoerd. En steeds door andere acteurs. Want wie het één keer gespeeld heeft, kent het stuk, en mag het niet nog een keer spelen.