Stop motion wonders!

Vera van Wolferen was een van de eerste Next-talenten in 2016-2017. Deze ‘queen of cardboard’ creëert ingewikkelde en zorgvuldig geconstrueerde scènes van papier, karton en hout. Ze maakt ‘Story Objects’, miniatuursculpturen die lijken op sets voor animatiefilms. Haar gedroomde architecturale werelden zijn voertuigen voor de verbeelding.

Vera verdeelt haar tijd tussen zelf geïnitieerde projecten en opdrachtwerk. Ze heeft papercraft set-ontwerpen, stop-motion animatie en etalages gemaakt voor merken als Heineken, Facebook, Bosch en Ortec. Hoewel ze denkt dat ze de beste baan ter wereld heeft, vraagt ​​ze zich af hoe ze deadlines, klanten of soms haar eigen gedachten kan weerhouden om het plezier te stelen. Tijdens deze Session deelt ze wat ze doet om het leuk te houden.

Hisko Hulsing en Rogier van der Zwaag

Naast Vera zullen Hisko Hulsing en Rogier van der Zwaag meer inzicht geven in hun werkproces tijdens deze avond.

Hulsing is de regisseur van de fenomenale animatie-serie Undone die werd uitgebracht door Amazon. Deze serie werd geproduceerd door het Nederlandse Submarine. Hulsing is een maker die het ambacht, onder andere door delen van zijn animaties te schilderen, altijd in zijn werk terug laat komen. 

Rogier van der Zwaag staat bekend om zijn experimentele werkproces. Spiegels, rook en eindeloos proberen, resulteren in werkelijk magische films. 

Playgrounds Session #9 x BNO IMG Lab

Donderdag 19 december
Het Nieuwe Instituut Rotterdam
19:30 - deur open, 20:00: start programma
Tickets: €7,50 (students €3,75): online verkrijgbaar en aan de deur

 

 

 

Bestel tickets

Hisko Hulsing en Rogier van der Zwaag
Hisko Hulsing en Rogier van der Zwaag