Haar multidisciplinaire project 'The Living Dead' wordt ondersteund door het prestigieuze Sundance. Marleine startte de research voor dit project tijdens Next en Next ondersteunde 'The Living Dead' met een productie-budget voor de pre-productie. 

'The Living Dead' won eerder de STRP Act Award en het project is verder tot stand gekomen met een bijdrage van Immerse Interact (Stimuleringsfonds/Filmfonds) & Stichting Niemeijer fonds & met Simone van den Broek van Basalt film. 

Het multidisciplinaire project 'The Living Dead' is een intieme reis waarin de fragiele relatie met ons biologische lichaam wordt bevraagd. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van een patiƫnte die lijdt aan het zeldzame Cotard-syndroom en de verbinding met haar lichaam heeft verloren. Om dit te ervaren ontwikkelt Marleine verschillende presentatievormen, waaronder een korte film en een multi-zintuiglijke installatie. Ze gebruikt een immersieve geluidservaring, een drijvende tank, geur, wearables, aanraking en virtual reality om de ervaring tastbaar te maken. Tijdens deze reis zien we een glimp van hoe hun hersenen de sleutel kunnen zijn om de mysteries van het menselijk bewustzijn te ontsluiten.

Productie door Anouk Houtman, co-schrijver Eva Wijers, camera Jean Counet, edittor Jos Meijers. 

 

Meer over The Living Dead