expositie jump!

De vormgeving van deze expositie is in handen van Harm Rensink en Grietje Schepers. In hun concept leggen ze op een symbolische manier de verbinding tussen kunstenaar en galeriehouder. Dit doen ze door de identiteit van de galerie uit te vergroten. Onderdeel van de expositie is een documentaire gemaakt door Roeland van Doorn, waarin de deelnemers hun ervaringen toelichten. De deelnemende kunstenaars zijn Noortje HaegensRoos HollemanMatijs van de KerkhofLindert PaulussenWiesje PeelsStijn PoelstraMatthias Schaareman en Marthe Zink.

open avonden

De symbolische verbindingen tussen kunstenaar en galeriehouder worden zichtbaar gemaakt tijdens open avonden. Dit doen de deelnemers op een eigentijdse en interactieve manier zoals een lezing waarbij een externe expert reflectie geeft op het werk van de kunstenaar en een intiem diner waarbij gasten de kunstenaar adviseren over hun professionele loopbaan. De data van de open avonden worden bekend gemaakt op de website van bkkc en het Van Abbemuseum.

toekomst van de galerie

De rol van galeries in de beeldende kunstwereld is sterk aan het veranderen. Wat kunnen galeriehouders betekenen voor kunstenaars en kunstkopers in deze veranderende wereld, nu én in de toekomst. Tijdens een inspirerende en interactieve middag op donderdag 15 september praten kunstenaars, galeriehouders en kunstkopers over deze veranderingen en andere trends en ontwikkelingen in de kunstwereld. Wordt vervolgd!

opening expositie

Op donderdag 7 juli is de opening van de expositie jump! in de studioruimte van het Van Abbemuseum. Vanaf 18:00 uur is de inloop en om 18:30 uur gaan we van start. De opening sluiten we om 19:30 uur af zodat er gelegenheid is om de uitreiking Theodora Niemeijer prijs 2016 bij te wonen. De opening van de expositie jump! bijwonen? Meld je dan aan.

jump!

De vier galeries Galerie Majke HüsstegeGalerie PenningsJan van Hoof Galerie en Luycks Gallery sloegen de handen ineen en boden een groep kunstenaars een coachingstraject aan. Daarin stond kennisoverdracht, netwerk en deskundigheidsbevordering centraal. In samenwerking met bkkc krijgen talentvolle beeldend kunstenaars, die na hun opleiding een aantal jaren bezig zijn, een steuntje in de rug om een plek te veroveren in het kunstcircuit. Daarnaast biedt jump! galeries de kans om onderzoek te doen naar de huidige én toekomstige positie van de kunstgalerie.