Helaas zorgt de verlengde lockdown ervoor dat er geen publiek bij deze presentatie aanwezig kan zijn. Gelukkig kun je het concert terugkijken op Youtube.

SJOERD VAN EIJCK'S 'OAK' - LIVE STREAM CONCERT

Voor Sjoerd van Eijck is de tijd rijp om als componist en bandleider de schijnwerpers op te zoeken. Zijn in 2019 opgerichte ensemble OAK is het gedroomde vehikel. Van Eijck heeft louter medemusici om zich heen verzameld die zijn intieme stijl tot in het kleinste detail aanvoelen. Trompettist Koen Smits (geselecteerd als muzikaal talent voor het 2020 traject van de Music Hub), bassist Alessandro Fongaro en slagwerker Willem Romers voegen rijke kleuraccenten en stuwende ritmiek toe aan Van Eijcks onmiskenbare pianosignatuur.

Invloeden uit de vrije improvisatie, de klassieke muziek (van Bach tot Ravel), het minimalisme en de Scandinavische, melodische jazz stromen samen in het geluid van OAK. “Ik vertel een verhaal dat iedereen op zijn of haar eigen manier kan beleven. De luisteraar wordt iedere keer meegenomen op een reis die nooit hetzelfde is”, benadrukt Van Eijck. Voor 2021 werkt het kwartet OAK aan het debuutalbum “Aurora”.

Het debuutalbum van het kwartet OAK wordt in het najaar van 2021 uitgebracht, daarbij ondersteund door provinciale talentontwikkelingsproject Music Hub Brabant.

Sjoerd van Eijck piano composities, Koen Smits trompet, Alessandro Fongaro bas, Willem Romers slagwerk