Save the Date voor PLAN KICKSTART, de live afstudeer showcase 2020 & 2021 theater, dans en circus

16 & 17 oktober – Eindhoven
20 & 21 oktober – Breda
22 & 30 oktober - Tilburg

PLAN Brabant organiseert in oktober 2021 PLAN KICKSTART, een zes dagen durende showcase voor afgestudeerden van Fontys Hogeschool voor de Kunsten en Toneelacademie Maastricht.
Het gaat om een selectie van makers, of uitvoerenden met maakambities. Gedurende deze zes dagen zal in Eindhoven, Breda en Tilburg het werk van 23 makers te zien zijn.

PLAN was het zat, dat online kennismaken met het werk en de makers van morgen. Twee hele generaties die hun afstudeerwerk niet hebben kunnen laten zien. Het begon zo hard te knagen dat de redactie van de tien samenwerkende podiumkunstinstellingen binnen PLAN besloot om zelf het initiatief te nemen.

In samenspraak met de twee zuidelijke opleidingen in Tilburg en Maastricht werd een selectie gemaakt. “Het is nadrukkelijk een selectie en niet de selectie. We wisten van tevoren dat we nooit iedereen zichtbaar konden maken. Maar dat wilden we niet in de weg laten staan van iets te DOEN. ”, aldus coördinator Andrea van Wingerden.

Van Fontys wordt afstudeerwerk getoond van de master Choreografie, de Dansacademie en ACaPA (circus). Van Maastricht zijn afstudeerders van Regie en Performance te zien. Elke dag wordt een vaste route gemaakt van ca. vier makers. Tussendoor wordt er met elkaar gegeten aan lange tafels, zodat de makers in gesprek kunnen met (professioneel) publiek.

Op 16 en 17 oktober strijkt PLAN KICKSTART neer in Eindhoven bij o.a. United Cowboys en PandP. Op 20 en 21 oktober vindt het plaats bij Podium Bloos in Breda. 22 en 30 oktober staat in het teken staan van circus en sluiten we aan bij Festival Circolo in Tilburg.

De partners van PLAN stopten vorig jaar al een bedrag van €140.000 in een coronafonds om de gevolgen van de pandemie bij makers in hun omgeving iets te verzachten. “We zien nu dat bij makers de allergrootste behoefte ligt bij het presenteren van werk. En voor ons ook. We willen kijken, ervaren, ontmoeten en in gesprek met de onzichtbare makers van morgen”, aldus Leonie Clement van Festival Cement.
Het festival wordt mogelijk gemaakt met Coronasteun en met een bijdrage van Stichting Dioraphte, die al vroeg signaleerde dat er een hiaat aan het ontstaan was in presentatiekansen voor jonge makers.

Makers PLAN Kickstart

TILBURG

Fontys Docerend theatermaker
Myra Bodian
Fontys Choreografie
Leo Rathmann
Liza Sulaiman
Izah Hankammer
Fontys Uitvoerend dans
Peeled Collective (Emma Versluys, Emma Hanekroot, Roberta Caite)
Kamee Frieling
Lysanne van Berlo
Acapa
Laurence Felber
Cie Sea
IF Cia
Maria Madeira
Cecilia Rosso
Duo Ginger Mousache
House of Circus

MAASTRICHT

Maastricht regie
Koen van Seuren
Reinout Bongers
Sander van Egmond & Luuk van Gils
Eva van Kleef
Anne Meffert
Maastricht performance
Laila Claessen
Jim Buskens & Manouk Pluis
Finn Borath & Boris de Klerk

Meer info & tickets volgen begin september

Houd de PLAN website in de gaten