Mudita ontvangt de Edison voor het album Listen To The Sound Of The Forest. Dit debuutalbum van Mudita is gerealiseerd door middel van een zeer succesvolle crowdfunding, mede ondersteund vanuit de impulsgelden van Provincie Brabant. Naast Sanne bestaat Mudita uit nog twee jonge Brabantse muzikanten, pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits.

Jurymotivatie
Het nieuwste album van zangeres Sanne Rambags, en tevens het debuut van het trio Mudita, is een hommage aan de natuur en mystiek van het hoge noorden. Luisteren naar de plaat voelt als dwalen en dolen door een helder en kalm Noors bos. Rambags’ stem is sinds het album 'Under The Surface' uit 2017 (met drummer Joost Lijbaart en gitarist Bram Stadhouders) alleen maar krachtiger geworden en heeft meer diepgang gekregen. Daarnaast schuwt de pas 24-jarige zangeres uit het Brabantse Goirle het experiment en de improvisatie niet en maakt ze knappe vocale buigingen en sprongen. Maar Mudita is méér. Het creatieve en kunstzinnige drietal bestaat verder uit pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits, die Rambags’ stem uiterst zorgvuldig schaduwen en aanvullen. 'Listen To The Sound Of The Forest' is een even betoverend als uitdagend conceptalbum, dat ver buiten de grenzen van het veilige muzieklandschap treedt.”
cover-listen-to-the-sound-of-the-forest-768x689 (1)

Edison

De Edison is de meest prestigieuze en oudste muziekprijs in Nederland. De onderscheiding is te vergelijken met de Amerikaanse Grammy Awards. De prijzen worden uitgereikt op zondag 7 juli tijdens Edison Jazz/World dat plaatsvindt bij het Rotterdamse jazzpodium LantarenVenster. Het concert en de uitreiking is onderdeel van North Sea Round Town.