Inversie talent Roos Vogels werkt samen met haar mentor Gam Bodenhausen komende maand in TAC aan een installatie waarin ze elkaars werk en werkwijze beter leren kennen. Van de vele gesprekken die ze de afgelopen maanden hebben gevoerd gaan ze nu over tot het maken van fysiek werk.

Bewegend tussen werelden van het bekende en onbekende, zullen de kunstenaars gedurende vier weken je meenemen in een proces over controle, improvisatie en twijfel. De procesmatige installatie met tekeningen en ruimtelijk werk zal tijdens deze periode groeien en veranderen als een gedachtestroom.

2335

Het werk van Roos en Gam raakt elkaar in onderwerp en techniek, maar onderscheid zich in benadering. Licht grijze potloodtekeningen tegenover gitzwarte koolstof. Ongestoord bewegen zij zich tussen de lijnen die gevolgd, omgebogen, getransformeerd of beïnvloed kunnen worden. Beiden werken groot, overtuigend en vooral met veel geduld. De hyperfocus die ontstaat tijdens het maken van deze imposante werken is voelbaar en nodigt uit tot verder onderzoek.

2336

Adres expositie:

TAC (Temporary Art Centre)

Vonderweg 1

5616 BK Eindhoven

 

Meer weten over Roos en Gam? Bezoek hun websites:

www.roosvogels.com

www.gambodenhausen.nl

www.tac.nu