Hoe werkt het

Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar sanne@inversie.nu met je CV, je portfolio en een motivatie. Na de deadline gaan wij in februari controleren of je aanmelding volledig is. Halverwege december krijg je bericht van ons of je in de eerste selectie zit.. In januari 2024 voeren we de selectiegesprekken en maken we de selectie definitief waarna we in februari 2024 starten met het programma. Natuurlijk mag je ook altijd mailen als er vragen zijn.

Criteria

 • Twee tot vijf jaar afgestudeerd
 • Wonend of werkend in Brabant, of een connectie met Brabant
 • Een aantoonbare autonome en artistieke praktijk
 • Een aantoonbare onderzoekende of experimentele werkhouding
 • Minstens twee dagen per week besteed je aan je praktijk
 • Beschikbaar om deel te nemen aan alle onderdelen van het programma
 • Bereid tot kennisdeling en groepsdeelname
 • Inzichtelijke ambities voor de korte en lange termijn

Aanmelding

Jouw aanmelding bestaat uit:

 • Je motivatie waarin je toelicht waarom Inversie voor jou urgent is om aan deel te nemen. Hierin geef je zo helder en concreet mogelijk aan wat jouw ontwikkelvragen zijn, wat je ambitie is, je artistieke visie, hoe actief je bent binnen je praktijk of het kunstenveld en waarom je wilt deelnemen.
 • Je CV met een relevante selectie en je volledige gegevens inclusief website en social media links.
 • Je portfolio met beeldmateriaal en indien van toepassing links naar audiovisueel materiaal, voorzien van titel, jaar, materiaal, context, partners of samenwerking en een korte inhoudelijke toelichting.

Over Inversie

Inversie begeleidt talentvolle jonge beeldend kunstenaars die twee tot vijf jaar afgestudeerd zijn - en een Brabantse connectie hebben - in de overgang van de academie naar een veelzijdige beroepspraktijk. Tien maanden lang worden kunstenaars, die hun werkveld buiten de reguliere kaders van de kunstwereld plaatsen, begeleid in hun artistieke ontwikkeling en passend ondernemerschap. Inversie staat voor omkering van de gewone orde en durft ook buiten de gebaande paden op zoek naar innovatieve methodes die passen bij de kunst en de kunstenaar. De kracht van Inversie ligt in de persoonlijke begeleiding, groepsbinding en inhoudelijke verdieping waarmee er een basis voor zelfvertrouwen wordt gelegd in combinatie met workshops en expertmeetings. Inversie werkt in het programma samen met diverse partners uit het Brabantse kunstenveld zoals Kunstpodium TWillem Twee KunstruimteWitte RookStedelijk Museum BredaTAC en Graphic Atelier Den Bosch.

Checklist

Deadline: donderdag 30 november 23:59u.
Aanmelding Inversie: sanne@inversie.nu
Editie: 2023 of 2024 (geef aan voor welk jaar je wilt solliciteren)
Motivatie: maximaal 1000 woorden
CV: aanleveren als PDF maximaal 3 A4 en niet kleiner dan corpsgrote 10.
Portfolio: aanleveren als 1 PDF maximaal 10 A4 en niet groter dan 20MB.