Wat houdt het vak van een filmproducent precies in? Wat kan je als filmmaker eigenlijk verwachten van een filmproducent? En hoe vind je er überhaupt een? 

Tijdens deze masterclassop vrijdag 26 februari hoor je alle ins en outs over het produceren van film, en zijn alle ogen gericht op het vak van de filmproducent. En dan hebben we het niet over die fantastische producers op en buiten set, de call-sheetmakers, de budgetbewakers, de hands-on regelaars. Maar over die andere producent. De geldzoeker. De rechten-regelaar. Soms de initiator van een film. En soms niet alleen de eindverantwoordelijke maar ook de rechthebbende van een film. Niet onbelangrijk dus! 

We geven het woord aan gevestigde filmproducenten en aan de nieuwe generatie. We laten hen vertellen over hun werk middels een aantal praktijkvoorbeelden. 

Sprekers zijn Ilja Kok van Copper Views, Derk-Jan Warrink van Keplerfilm, Corine Meijers van Studio Biarritz en Submarine Channel. Ook aanwezig is Next talent en documentaire filmmaker Marieke Widlak. Marieke vertelt over haar ervaringen met het werken met een producent.

Praktische info

Vrijdag 26 februari
14.00-16.00
Tickets: €10 (excl €2 handling fee)
De event link zal een dag van tevoren met je gedeeld worden.

 

Meer informatie over de masterclass