UNFAIR Amsterdam is een innovatieve kunstbeurs, een biënnale, een groepstentoonstelling en een kunstfestival waarin hedendaagse kunst centraal staat. Elke editie tonen zij 40 solopresentaties met het meest recente, ongekende werk van de beste opkomende en gevestigde artiesten van vandaag en morgen. Ook wordt er een uitgebreid programma met lezingen, live radioshows, dj-sets, dans, performance, film en nog veel meer gepresenteerd.

UNFAIR

Femke Dekkers

 “Voor UNFAIR Editions heb ik contactdrukken gemaakt van een zwart-wit vlakfilm negatief uit 2016 uit de serie ‘Spatial drawings’: een set in mijn atelier die ik met potlood, keramiek en natte klei op verschillende manieren arceerde en waarbij ik steeds kijkend door de lens van de technische camera iedere stap opnieuw beoordeelde. In een ritme van weg schilderen en toevoegen ontstond een tekenachtige serie waarvan ik de zwart-wit versies nooit eerder toonde. In de doka heb ik handmatig een oplage van 7 op bariet fotopapier afgedrukt. De afbeelding is zo groot als het 4x5 inch negatief (12,5 x 10 cm), het fotopapier ongeveer 24 x 20 cm. Ingelijst met passe-partout en museumglas 60 x 50 cm. Ik ben aanwezig tijdens de opening op donderdagavond 14 juli”.

7376

Nina van de Ven

Nina van de Ven is net terug van This Art Fair en meteen neemt zij deel aan de volgende beurs in Amsterdam. Overigens is werk van Nina ook te zien bij Kunstloc in de LocHal in Tilburg (9 juni t/m 28 augustus) en in Tinimini Room in Dordrecht (21 mei t/m 24 juli).

7377