Eva van Pelt heeft deze aanvraag gedaan samen met Willem Twee voor het ontwikkelen van NU, het vervolg van HIER. Voor het gehele ontwikkeltraject trekt Eva 2 jaar uit, onder begeleiding van deskundige coaches en samen met verschillende muzikanten.

Eva van Pelt Ik ga op zoek naar wat het centraal stellen van mijn behoefte aan contact met mijn publiek voor gevolgen heeft voor mijn muziek. Voor het live spelen maar ook het opnemen ervan, mijn rol als performer, speelplekken en publiek. Ik zal veel live spelen in verschillende vormen, nieuw materiaal ontwikkelen en uitbrengen, en de hele zoektocht delen. Waar NU precies gaat eindigen in 2021 weet ik nu nog niet, maar ik begin vol vertrouwen en energie aan de reis.” eva-van-pelt

Bij HIER zocht Eva contact met haar publiek in de meest uitgeklede vorm, met korte concerten voor telkens één persoon. Ze ontdekte zo haar eigen waardes als maker: intimiteit, kwetsbaarheid, zichtbaarheid, actief contact, onvoorspelbaarheid, veiligheid, liefde, en dat het uit moet maken wie er op dat moment zijn. Voor NU wil ze deze waardes vertalen naar een vorm voor een groter publiek.

Komende zomer start Eva met dat vertaalproces op Theaterfestival Boulevard (1 t/m 11 augustus). Daar doet ze optredens van steeds een half uur waarbij de 15 bezoekers niet als groep tegenover haar zitten, maar allen een eigen plek op de speelvloer krijgen. De bezoekers kunnen daar zelf hun zichtbaarheid bepalen.