Film Talents to Cannes is een speciaal netwerkprogramma georganiseerd door CineSud en vindt plaats tijdens SFC Rendez-Vous Industry - een markt voor korte films tijdens Festival de Cannes. Deze Industry Market vindt plaats van 20 mei tot 26 mei 2023 en heeft als doel filmprofessionals uit de hele wereld samen te brengen om hun films te tonen, te netwerken, filmmakers beter bekend te maken en inspiratie op te doen voor nieuwe projecten.
 
Filmtalenten naar Cannes 2023

Deelname aan Film Talents to Cannes 2023 staat open voor iedere nieuwe filmmaker uit Nederland. De geselecteerde filmmakers presenteren zichzelf en hun korte film tijdens speciale evenementen op SFC Rendez-Vous Industry en krijgen een accreditatie voor een bezoek aan de Marché du Film van 20 mei t/m 26 mei 2023. Daarnaast biedt het programma hen speciale en exclusieve netwerkmogelijkheden met hoofdrolspelers in het veld, toegang tot conferenties en workshops en uitnodigingen voor netwerkborrels en recepties tijdens de Marché. 

Filmmakers worden begeleid door twee coaches van CineSud die hen ook helpen bij het organiseren van één-op-één ontmoetingen met vertegenwoordigers van productiemaatschappijen, distributeurs, festivals en nog veel meer. Voor en tijdens het Festival de Cannes werkt CineSud samen met tal van nationale en internationale partners om ervoor te zorgen dat de geselecteerde deelnemers de beste training en netwerkmogelijkheden krijgen. Dit zijn onder andere het Cannes Court Metrage, SEE NL, de Nederlandse Film Commissie en het Nederlands Filmfonds, partners uit het European Film Commission Network en partners van Screen Talent Europe. 

Deze keer werkte CineSud met partners Playgrounds (Noord-Brabant) en New Noardic Wave (Friesland-Drenthe-Groningen).