Next Academy - workshop Riso printing door Wobby.club

Binnen de Next Academy organiseren we workshops en masterclasses voor onze Next talenten en we nodigen je uit om mee te doen! Dit keer duiken we in de wereld van Riso-printing. Maak ter plaatse jouw analoge illustraties en experimenteer met analoge Riso-afdrukken, met behulp van de levendige kleuren van de Riso-inkten met Marjolein Schalk van Wobby.club.

Wobby.club is opgericht door beeldend kunstenaars Jeroen de Leijer, Marjolein Schalk en Steppie Lloyd Trumpstein in Tilburg, Nederland. Sinds 2015 publiceert en drukt Wobby.club 4 keer per jaar het onafhankelijke Risograph-magazine Wobby, met verschillende gastartiesten. Naast Wobby publiceren ze kunstenaarsboeken, Risograph prints en andere publicaties. Wobby.club publiceert ook speciale (in opdracht) edities.

Wobby.club organiseert regelmatig projecten en evenementen, waarbij artiesten en publiek samenkomen. Ze organiseren exposities als Wobbyaanland en organiseren het zine fest Wobby Wonderland. Ze organiseren ook een live radioshow, Radio WobTit en werken samen met festivals zoals Graphic Matters en Tilt.

En gelukkig voor ons deelt Wobby.club graag het Riso Evangelism via workshops. Op vrijdag 13 september geeft Marjolein Schalk een workshop Risodruk voor 10 deelnemers. De workshops beginnen om 13.00 uur en eindigen om 17.00 uur. Marjolein Schalk, hoofdredacteur van Wobby, begeleidt de workshop. Leer haar tips & tricks voor het gebruik van de Risoprinter, een machine die eruit ziet als een kopieerapparaat en werkt als een schermprinter.

Maak jouw eigen analoge illustraties ter plaatse en experimenteer met analoge Riso-afdrukken, met behulp van de levendige kleuren van de Riso-inkten. Wobby.club heeft een mix van materialen voor je, maar je kunt ook je eigen favoriete tekenmaterialen meenemen.

Je verlaat Wobby HQ met een stapel van je eigen tweekleurige Risoprints in een beperkte oplage.

vrijdag 13 september - 13.00-17.00
locatie: NS16, NS-plein 16 in Tilburg
tickets: €30 (slechts 10 plekken beschikbaar)

 

Tickets