Binnen de Next Academy stellen we workshops en masterclasses open voor een bredere groep van makers. Op vrijdag 25 september kun je in gesprek met regisseur Jurjen Blick, maker van de documentaire serie Stuk. Dit iseen vierdelige serie waarin een aantal mensen wordt gevolgd tijdens de periode die ze doorbrengen in een revalidatiecentrum. Hij won met deze serie de Zilveren Nipkowschijf. Jurjen is ook redacteur en co-regisseur van De Hokjesman.
 
Het bijzondere aan het werk van Jurjen is de manier waarop hij grenzen van documentaire oprekt met stijlelementen uit fictie. En toch blijft hij altijd trouw aan de werkelijke gebeurtenissen.
 
Jurjen gaat actief met je in gesprek en deelt zijn ervaring over alle aspecten van het maken van een documentaire serie.
 
Hij vertelt over het maakproces van Stuk en deelt zijn inspiratie die hij haalt uit speelfilms, dramaseries en romans: ‘Ik hou ervan om de manier van vertellen die je kent uit speelfilms en dramaseries los te laten op echte verhalen en echte mensen. Ik wilde graag een roman maken op televisie' - Jurjen Blick
 
Meer over Jurjen vind je hier
 
Tijdens de masterclass zullen alle COVID19-maatregelen in acht genomen worden.
 
Praktische info

Vrijdag 25 september
14.30-16.30 Masterclass
16.30-17.30 Borrel
 
Locatie: BROET, Eindhoven
Tickets: 25 euro inclusief BTW en een drankje – slechts 20 plekken beschikbaar
De masterclass is Nederlands gesproken 

 

Tickets