Music Hub deelnemers Claire Adams, Jornt Duyx, Julian Edwardes en Orkun Ağır sluiten samen met andere musici het seizoen af tijdens het derde weekend van juli bij Paviljoen voor Ongehoorde Muziek in Eindhoven. Alle concerten beginnen om 20.30 uur, tickets zijn te bestellen via Eventbrite.

Vrijdag 15 juli - La Nit Opera in een Akte

La Nit – Opera in een Akte is een kleinschalige muziektheatervoorstelling, waarin existentiële thematieken als waanzin en dood met een pijnlijk sarcasme tastbaar worden gemaakt. De poëzie van dichter Vicente Estellés fungeert als leidraad voor deze voorstelling, waarmee het publiek geconfronteerd wordt met een botte, brutale, absurde, maar toch aantrekkelijke kijk op deze vraagstukken. Vraagstukken waar wij in deze tijd van pandemie en oorlog meer dan gewoonlijk mee worstelen en waarbij het ervaren van diverse perspectieven kan helpen om hierover te reflecteren.

Claire Adams (Buñol, Spanje, 1996) is zangeres en violiste. Ze omschrijft zichzelf als een muzikant die twee expressiemiddelen inzet: haar stem en haar viool. Deze twee combineert ze in muziekconcepten waarbij maatschappelijke thema’s een grote rol spelen. Mentor Bart van Dongen (Paviljoen Ongehoorde Muziek): 'Claire is muzikaal waanzinnig getalenteerd en heeft een enorm arbeidsethos.'

Vrijdag 15 juli - La Nit Opera in een Akte

Zaterdag 16 juli - Dubbelconcert Jornt Duyx & Julian Edwardes

Jornt Duyx is een multi-instrumentalist en componist die onderzoek doet naar het spelen met interactieve/generatieve visuals. Als hoofdinstrument gebruikt hij in dit project een 6-snarige bas waarmee hij beelden kan genereren/manipuleren. Het is een geïmproviseerd onderzoek naar de mogelijkheden van synesthesie binnen verschillende gedefinieerde uitgangspunten, zowel in geluid als in beeld.

Julian Edwardes (UK/NL ’79) is muzikant en componist met een achtergrond in de beeldende kunst; hij studeerde aan de AKV St Joost in Breda en het Sandberg Instituut in Amsterdam. In zijn muziek schept hij grillige landschappen met modulaire synthesizer, laptop en elektronica. Geïnspireerd door instabiele systemen, zoekt hij voortdurend naar abstracties in zijn werk. Hij resideerde in de Willem Twee Studio’s in ’s-Hertogenbosch en EMS Stockholm; is verbonden met productiehuis Intro In Situ in Maastricht en voert zijn werk live uit waarin de improvisatie centraal staat.

Zaterdag 16 juli - Dubbelconcert Jornt Duyx & Julian Edwardes
Zaterdag 16 juli - Dubbelconcert Jornt Duyx & Julian Edwardes

Zondag 17 juli - Dubbelconcert Orkun Ağır & Cengiz Arslanpay (bağlama & electronica/ney/kaval/duduk)

Orkun Ağır (1990, Zwolle) is een Nederlandse componist, muzikant en muziekpedagoog. Hij is deels autodidact en studeerde compositie, bağlama en Ottomaanse muziek bij respectievelijk Oscar van Dillen, Kemal Dinç en Kudsi Ergüner aan het conservatorium in Rotterdam. Ağır, alom geprezen om de ijzersterke dramatische en introverte signatuur in zijn muziek en geniet internationale bekendheid om zijn kamer- en solowerken, speelt vanavond stukken samen met Arslanpay. 

Cengiz Arslanpay is een multi-instrumentalist en componist wiens werk wordt gekenmerkt door vloeiende overgangen tussen hedendaagse en authentieke muzikale sferen. Zijn belangrijkste instrumenten zijn de Nay en modulaire synthesizers, hoewel hij ook bekend is met het oefenen van allerlei instrumenten uit het Midden-Oosten. Dit maakt hem een ​​muzikale brug tussen authentieke en hedendaagse muziek.

Zondag 17 juli - Dubbelconcert Orkun Ağır & Cengiz Arslanpay (bağlama & electronica/ney/kaval/duduk)
Zondag 17 juli - Dubbelconcert Orkun Ağır & Cengiz Arslanpay (bağlama & electronica/ney/kaval/duduk)