Tijdens talenthub jump! werken diverse kunstinstellingen samen m.b.t. de begeleiding van jonge talenten. Zoals met Van Gogh Air.

Kun je iets vertellen over jezelf en het Vincent van GoghHuis/ Van Gogh Air?

In 2008 ben ik gevraagd op de geboorteplek van Van Gogh in Zundert een museum/kunstcentrum op te zetten. Naast een vaste presentatie over Vincents jeugd en datgene wat hem heeft gevormd, houden we exposities van kunstenaars die door hem zijn geïnspireerd. Aansluitend hierop zijn we in de historische kosterswoning een ‘artist-in-residence’ programma gestart. We vragen hedendaagse kunstenaars hier een tijdlang te wonen en werken. Zij laten zich inspireren door Van Gogh en de plek waar hij opgroeide. Het boerendorp en de prachtige natuur spreken zeer tot de verbeelding. Ons programma is uitgebreid met Landkunst op de Buisse heide en een tweede gastatelier op Landgoed De Moeren. Gezien de vele aanmeldingen en bijzondere werken die hier tot stand komen, kunnen we spreken van een succesvol Van Gogh AiR programma.

Kun je iets vertellen over jezelf en het Vincent van GoghHuis/ Van Gogh Air?

Wat is de meerwaarde om samenwerkingspartner te zijn bij talenthub jump!?

Wij geloven sterk in verbinding en samenwerking. Talentontwikkeling vormt een belangrijk onderdeel van ons programma. We richten ons niet alleen op gearriveerde kunstenaars, maar ook op jonge talenten. Daarvoor werken we onder meer samen met Vincent Tekenlokaal en academie St Joost. We hopen jonge kunstenaars een steun in de rug te kunnen geven, door ze een podium te bieden en ze te koppelen aan ervaren kunstenaars, curatoren en instellingen uit ons netwerk. Voor het Van GoghHuis is de zichtbaarheid en uitbreiden van ons relatienetwerk met de partners binnen jump! interessant.

Welke tip kun jij jonge kunstenaars geven?

Wij kunnen ze niet alleen een werkperiode aanbieden, maar ook begeleiden bij het maken van publicaties en tentoonstellingen. Bovendien bieden wij ze toegang tot ons netwerk. Dat laatste is misschien wel het belangrijkste. Mijn tip aan jonge kunstenaars is dan ook erop uit te trekken, contacten te leggen met andere kunstenaars, curatoren en critici. Via onze residentie gaat dat vanzelf. In die zin sluit dat mooi aan bij de doelstelling van de talenthub jump!

Website

Wil je contact opnemen?

Mail naar Coördinator jump!