Een avontuurlijke insteek is Penny niet vreemd. Dat blijkt wel uit de manier waarop de nieuwe single tot stand is gekomen: "Ik heb bewust de tijd genomen voor dit liedje. Het initiële idee ontstond al zo'n 2,5 jaar geleden en waar ik doorgaans in een vlot tempo schrijf, wilde ik voor dit nummer de klok even stilzetten en de artistieke vrijheid nemen om te experimenteren. En naar mijn idee heeft dat zijn vruchten afgeworpen."

Haar muzikale oeuvre kenmerkt zich door een diepgewortelde passie voor liefde, variërend van momenten van pure vervoering tot de dieptepunten van hartzeer en wanhoop. Penny's stemgeluid roept beelden op van een polaroidfoto: levendig, dringend, maar tegelijkertijd warm en zacht. Deze kwaliteit is onmiskenbaar aanwezig in 'By My Side'. Over het opnameproces vertelt ze: "In de studio hebben we alle registers opengetrokken. Ik waagde me zelfs aan zingen in een trappenhuis, puur omwille van de bijzondere akoestiek. Hoewel we veel demo opnamen in de studio opnieuw hebben opgenomen, ontdekten we dat enkele demo's exact die ruwe, authentieke sfeer hadden waar we naar zochten. Die opnames hebben we dan ook behouden. Uiteindelijk is dit hele proces symptomatisch geworden voor de richting die ik met mijn muziek op wil."

Naast haar ontegenzeggelijke capaciteiten als vocaliste, schittert Penny ook als songwriter. Ze heeft het talent om verhalen over liefde, onrecht, nostalgische momenten en dromerige avonturen te verweven tot muzikale meesterwerken die blijven resoneren bij haar luisteraars. Benieuwd geworden? 

Check de nieuwe single hier:

Shows:

– 27 oktober, Arnhem, Sound & Soul

– 28 oktober, Sittard, The Bow Tie

– 4 november, Rotterdam, Popronde Rotterdam

– 10 november, Alkmaar, Popronde Alkmaar

– 13 november, Tilburg, 25 jarige bestaan Poppodium 013

Meer Music Hub Brabant nieuws: