Mathijs Leeuwis & Marzio Scholten

Tijdens het opnemen van het album GALIBIER van pedal steel gitarist Mathijs Leeuwis is er een sterke creatieve en artistieke verwantschap met gitarist Marzio Scholten ontstaan. Vanuit een gedeelde interesse voor aardse maar toch ijzersterke composities en een continue zoektocht naar nieuwe klanken gaan Scholten en Leeuwis een muzikaal gesprek aan waar altijd spanning en ruimte in zit. Minimalisme, folk en soundscapes: op het eerste oog een onwaarschijnlijke combinatie die bij Scholten en Leeuwis volkomen vanzelfsprekend klinkt. 

Concertreeks Felt

Sinds enige tijd is muziek van jonge makers met een klassieke insteek aan een opmars bezig: neo-klassiek. Quality time met inhoud, als antwoord op de haast en hype. De jongere generatie staat er open voor. Muziekgebouw Eindhoven brengt daarom, onder de noemer FELT, nieuwe formats in samenwerking met makers en partners als het Van Abbemuseum en Piet Hein Eek.

Een kinderlijke ontdekkingstocht

In het Eindhovens Dagblad van 16-5 een uitgebreid interview met Mathijs over de achtergronden van de pedal steel gitaar. 

Interview Mathijs ED

Kaarten

Dit concert vindt plaats in het Van Abbemuseum. Kaarten kosten €10,- en zijn te reserven via Muziekgebouw Eindhoven. 

Kaarten kopen