Deze ontwerpers krijgen onder begeleiding van Leonne Cuppen (Yksi Expo) en coach Shahar Livne de opdracht zich te laten inspireren door objecten uit de pre-plastic collectie van het museum om vanuit hier nieuwe ideeën te ontwikkelen voor een duurzame toekomst. De kennis van de conservatoren en het Research Center for Material Culture, de museum database en een bezoek aan het depot, vormen de basisinspiratie voor een nieuw ontwerp. 
 
De eindwerken van de ontwerpers zullen samen met het proces van ontwerpen en maken via een videoblog getoond worden in de tentoonstelling ‘Plastic Crush’. Tijdens de Dutch Design Week 2022 zal in een dependance de samenwerking tussen het museum en de jonge ontwerpers te zien zijn. Middels een 3D scan (floatscans) van de objecten uit de museumcollectie, kan het publiek tevens de historische objecten bekijken. 
 
Lena over de opdracht: 
“Ik selecteerde de volgende objecten uit de collectie: een blouse van bamboe, een hoed van pandanus en orchidee-bladeren, een hoed van tweedehands plastic, schoenen van natuurlijk puur rubber, een regenjas van vissenhuid. Ik ben geïnteresseerd in de relatie tussen deze objecten. Ze zijn alle vijf draagbaar. Verder zijn ze gemaakt in verschillende landen op verschillende momenten in tijd, van verschillende lokale materialen door mensen met verschillende culturele achtergronden en verhalen. Bij mij riep het vragen op over de materialen die we dragen in onze eigen tijd. Waar komen deze vandaan en wie heeft ze in elkaar gezet? Hoe lokaal is lokaal eigenlijk nog? En wat betekent het als er op een label “Made in…” staat?”