Floors werk “Fata Morgana’s, dwalen door de geest” ontdek je door te kijken door verrekijkers. Je leest fictieve verhalen over de toekomst van Heusden, geschreven door de inwoners van Heusden zelf. Het is een reactionair verhaal, waarbij iedereen die mee heeft gewerkt een zin heeft toevoegt aan de voorgaande zin. De verhalen liggen in het water, waardoor het door de weerspiegeling van het water alleen mogelijk is om delen van het verhaal te lezen.

De geschiedenis wordt vertelt als een verhaal van oorzaken en gevolgen. Dat verhaal bepaalt het heden en geeft richting aan de toekomst. We zijn ons bewust van de bredere context waarbinnen delen van het verhaal zich afspelen. Maar net zo goed als het verleden te plaatsen valt in een context die breder is dan de weerspiegeling ervan ons laat zien, is het heden een weerspiegeling van de huidige kennis, de culturele context, de emoties en ideeën van nu. Onze beleving van het heden is als een fata morgana die we geloven als een hallucinatie. Vanuit waar we bewust of onbewust koersen op een bepaalde toekomst.

Klik hier voor een filmpje waar Floor je meer vertelt over haar kunstwerk voor de buitenexpositie ‘Landkunst op de Zuiderwaterlinie’.

Het werk is te zien van 20 t/m 30 april 2021 is de installatie te zien zijn tijdens het Landschapstriënnale festival in Heusden. 

Website Landschapstriënnale