H.U.T. is een kunstenaarscollectief dat bruggen slaat tussen Tilburgse kunstenaars uit verschillende vakgebieden.

Zij bestaan uit muzikanten, beeldend kunstenaars, schrijvers, film- en theatermakers. H.U.T. zet zich in het bijzonder in voor het ontwikkelen van experimentele cultuur in Tilburg. Dit doen zij in verschillende multidisciplinaire projecten zoals het organiseren van het Stadsfestival MURF/MURW. 
 
Murf/Murw, begonnen als een DIY fanzine, is een stadsfestival voor experimentele cultuur waarbij het zine op 1 & 2 oktober haar papieren pagina’s tot leven brengt. De Tilburgse binnenstad wordt omgetoverd tot een vrijplaats voor live muziek, film, performance en kunst met als locaties: De Nieuwe Vorst, Little Devil, Cinecitta, Kunstpodium T en Paradox.  

Begeef je een weekend lang ‘in limbo’. Zwerf door de experimentele vrijplaats en ontdek de schemerzone tussen live muziek, performance, film en kunst. Verwacht een chaos waarin je zelf de structuur aanbrengt en waar alle mogelijke stijlen in elkaar overvloeien. Zo ontstaat vanuit postpunk een collage, vanuit gabber een moderne dans. Droom weg bij 'n bedwelmende drone om je vervolgens te laten ontwaken in een eclectische choreografie.

Waar het festival twee jaar terug aftrapte met meters afstand en tijdsloten, verheugen we ons om eindelijk onze droom te verwezenlijken en een ongeremde versie van Murf/Murw festival neer te zetten.

Website Murf/Murw

Wil je contact opnemen?

Mail naar Coördinator jump!