Hoe is het met je en jouw kunstenaarschap?
Het gaat goed! Ondanks de coronacrisis waarbij de hele kunstwereld zowat plat lag heb ik onverwachts nieuw werk gemaakt vanuit mijn trappenhuis. Toen op 15 maart Nederland op slot ging, pakte ik mijn camera. Ik had niet kunnen denken dat ik dit elke dag zou gaan doen. Het herhalende element van elke dag, de zonsondergang, heeft me kracht en positieve energie gegeven. Het zorgde voor een prachtig rituele dag afsluiting. Het is een verstilde, troostvolle ervaring. Na een aantal weken zag ik de kracht van het beeld. Wauw, dit kan nog wel eens een waardevolle verzameling worden van deze unieke quarantaine tijd. Dit werk had niet op een ander moment kunnen ontstaan.
Tijdens de periode van de coronacrisis wordt er afgeraden om naar buiten te gaan. Het landschap waar ik me normaal gesproken in begeef werd ‘verboden’ terrein. Het werk ‘Quarantaine uitzicht’ kwam voort uit stilstand. Een totaal nieuwe manier van werken. Wie weet waar deze nieuwe manier van werken nog meer toe zal leiden in mijn kunstenaarschap.
 
Hoe kijk je terug op jouw deelname aan jump!?
Mijn deelname aan jump! heb ik als een fijne springplank ervaren. De diversiteit van de makers en de punten waar zij tegenaan zijn gelopen, het delen van ervaringen en kwetsbaarheden in het ondernemerschap van het kunstenaarschap waren heel leervol. Het was een intensieve tijd, maar door de onduidelijke structuur van het traject verslapte de energie soms ook een beetje. 
jump! is voor mij een belangrijk steunpunt geweest, het heeft mij meer inzicht gegeven in het ondernemerschap en heeft voor goede exposure voor mijn werk gezorgd. 
 
Welk advies kun jij geven aan de deelnemers van jump! en beginnende kunstenaars?
Vertrouw op je intuïtie. 

Website

Wil je contact opnemen?

Mail naar Coördinator jump!