4/11: Transformaties in de geluidskunst

In de lezing Transformaties in de geluidskunst praat Cathy van Eck over de wijze waarop ze associaties oproept met geluiden en hoe deze associaties met elkaar in verbinding worden gebracht. Soms wordt het bijna muziek, soms ontstaan er gewone, alledaagse geluiden, maar dan in een andere context dan gebruikelijk. Daaruit ontstaat een verhaal dat niet uit woorden, maar uit geluiden, bewegingen en objecten bestaat.

Lees meer

Iedereen kan zich voorstellen hoe het klinkt wanneer je in een appel bijt. Maar wat denkt iemand anders als hij of zij in een appel bijt, is moeilijk voor te stellen.” da100811cc11aa5a47b35a59a20a45a5

5/11: Expertmeeting dans en muziek

Wat werkt wel en wat niet? Hoe ga je om met live musici op het podium? Wat is leidend? Hoe vertaal je dans naar muziek en andersom? 

Dit jaar organiseert November Music in samenwerking met DansBrabant drie dansvoorstellingen waarbij muziek een grote rol speelt. Tijdens de expertmeeting vertellen makers Arno Schuitemaker, LeineRoebana, Boukje Schweigman en Yannis Kyriakides over hun ervaringen ten aanzien van de samenwerking tussen dans en muziek. 

Lees meer

1729