"Vorig jaar hebben we in Nederland twee support shows gespeeld voor Nation of Language", vertelt gitarist Daan Stuyven. "Na de show in Groningen zijn we met hen de stad in gegaan voor een biertje en een eierbal. Het klikte meteen, en zo zijn we in contact gekomen met hun management, waarna dat ook ons management is geworden."

Het eerste resultaat van deze samenwerking waren twee optredens met Nation of Language in juli, tijdens de UK tour van Mood Bored. De band werd vervolgens gevraagd om ook de Europese tour van Nation of Language te ondersteunen.

"We hebben in de aanloop naar deze tour wat extra repetities gepland", aldus Stuyven. "Daardoor hopen we ook enkele nieuwe nummers te kunnen spelen, als een soort try-out. We kijken ernaar uit om in de grote zaal van Paradiso te spelen. Verder ken ik niet alle zalen, maar ik weet dat de locaties in Berlijn en Parijs erg tof zijn."

De Europese tour van Mood Bored begint op 15 september in Parijs, en eindigt op 25 september in Tourcoing. De band zal onder meer optreden in Berlijn, Brussel en Kopenhagen.


 

7941
7942

Meer over Music Hub Brabant