“Ik zit met mijn project Kozen in een transitiefase van een oud naar nieuw product, juist daarvoor is het fijn om bij bij Design to Market betrokken te zijn want daar krijg ik de handvatten om dit proces goed te doorlopen. En hoewel ik denk dat ik op sommige vlakken wat minder ver in de ontwikkeling van mijn project ben dan andere designers in dit traject, leer ik er wel veel van. Ik ben erg blij met deze mogelijkheid, het programma biedt zoveel beschikbare tools en ondersteuning. En ik denk dat er in de komende maanden nog veel meer uit te halen valt. Het is fijn dat we het programma langer laten doorlopen omdat we door de Corona-crisis niet alles hebben kunnen doen, dus het is fijn dat het programma flexibel is.

Helaas is het groepsproces is nog niet volledig tot zijn recht gekomen door de tussenkomst van de Corona-crisis. Juist de live bijeenkomsten vind ik fijn, het motiveert me om anderen te zien. Maar ook de online sessies werken goed. Het proces waarin je van elkaar kunt leren zie ik vooral bij de andere deelnemers; het is leuk om te zien hoe de anderen bepaalde dingen doen. Hoe pakken ze het financiële deel aan en hoe zijn ze met het productieproces bezig? Ik zie daardoor nog beter hoe ik mijn project beter kan inrichten. Mijn eigen proces loopt nog niet helemaal zoals ik het wil, maar juist het contact met de anderen helpt hierbij.

2317

We hebben tijdens het traject ook een training persoonlijk leiderschap, die ik heel tof vind. Ik ben sowieso veel bezig met testen waardoor ik mezelf beter leer kennen. Het kwam toevallig ook echt op een goed moment voor mij, dus het sluit mooi aan op mijn eigen leerproces. Dit gedeelte van Design to Market spreekt mij ook heel erg aan; ik denk dat het belangrijk is om dit deel stabiel en helder te hebben voor mijzelf, dan kan ik me ook beter richten op mijn project. Het is belangrijk om jezelf goed te leren kennen om dat in je werk te kunnen gebruiken. De sessies persoonlijk leiderschap geven een uniek kijkje in mijn werkwijzen. En het is ook gaaf om te zien hoe de anderen daarop reageerden, ook daar leer je van. En ik vind het fijn dat we tools hebben meegekregen die we kunnen toepassen; ik ben er meteen mee aan de slag gegaan. Zoals het werken aan een bepaalde eigenschap van je persoonlijkheid; ik leerde om dat onder woorden te brengen in een soort van quote of one-liner, zodat het je een betere kijk op de situatie geeft. Dat deed ik zelf al wel voordat we deze sessie ingingen, maar nu kan ik het nog specifieker en persoonlijker maken. Het maakt me nog meer bewust over mijn zelfkennis en ik zie het als een soort herbevestiging, dan weet ik ook dat ik goed bezig ben.

Ik kijk er naar uit om weer volle kracht aan de slag te gaan met mijn project Kozen nu ik zelf wat meer focus heb op mijn project en we steeds beter weten om te gaan met de Corona-crisis." 

Meer over Jing Wang

Wil je contact opnemen?

Mail naar Jing Wang | Kozen