"Ik vind dit heel leuk om te doen. Het is belangrijk om ervaring door te geven aan een andere generatie ontwerpers. Ik hoop dat ik hen mijn inzichten en een ander perspectief kan geven, waardoor zij hopelijk nieuwe en meer mogelijkheden zien om te professionaliseren", vertelt ze. "Ik geef vooral mijn visie en inzichten en we voeren gesprekken met goede vragen vanuit de ontwerpers en mijn antwoorden en ideeën daarop. Tijdens het traject komen sommige ontwerpers in mijn studio en met anderen bespreek ik hun projecten tijdens de Design to Market-dag."
 
Het belang van het talentontwikkelingstraject is voor Kiki vooral om makers verder te helpen in hun beroepspraktijk, vertelt ze. "Op deze krijgen ze meer vertrouwen in hun beroepspraktijk, daardoor durven ze ook meer aan te pakken. Zo bloeien ze verder, als bedrijf, maar ook in het creatieve proces", zegt Kiki. Waar ze op let tijdens het traject? "Dit is afhankelijk van de ontwerper en ligt vooral aan zijn of haar eigen vraag. Waar willen ze in groeien, wat willen ze leren?"
 
En waar zien we binnenkort werk van Kiki zelf? “Mijn kunstwerk voor het nieuw ingerichte dorpsplein in mijn geboortestad Tegelen is in april onthuld en onze eigen showroom/expositieruimte opent in juni. Na de zomer wordt een openbare ruimte project in Amsterdam-Noord opgeleverd waarvoor ik de zitelementen en verlichting in de gezamenlijke binnentuin doe. In samenwerking met Cor Unum Ceramics.”

Meer over Design to Market