Nieuwe kunstruimte De Blauwe Dwaas in Tilburg.

jump! talent Ema Vaneková heeft samen met Marit Biemans, Jules Kersten en Jesse Fischer een presentatieruimte  in Tilburg geopend. Deze ruimte gelegen in het centrum van Tilburg heeft als doel verkenning en beweging in de kunsten. De eerste tentoonstelling van De Blauwe Dwaas genaamd Het Generaal Pardon was te zien van 4 t/m 15 juli 2021. Samen met de kunstenaars Marit Biemans, Bram van Dijk, Jesse Fischer, Ema Vaneková, Nina van de Ven en Olivier van Zummeren tonen zij nieuw werk van nieuwe makers.
 
Adres: de Heuvelstraat 96 in Tilburg.

4792
De Blauwe Dwaas

MURF/MURW Festival

Koen Reijnen en Thomas Koevoets (H.U.T. Collectief) zijn betrokken bij het MURF/MURW Festival in Tilburg. Het festival vindt voor de tweede keer plaats en richt zich op experimentele cultuur. Het is een experimentele vrijplaats waar de randen en definities worden opgezocht en de rafelranden gemengd worden met absurditeit. Binnen een combinatie van muziek, dans, theater, performance en beeldende kunst dient het manifest ‘The Lessons Of Darkness’ van Werner Herzog als leidraad voor het festival.
 
Adres: Theater De Nieuwe Vorst, Willemstraat II Straat 49 in Tilburg.

4793
De Nieuwe Vorst

Nina van de Ven / Kleiclub

jump!-deelnemer Nina van de Ven heeft sinds kort een kleiclub opgericht waarbij de deelnemers allemaal geen ervaring hebben maar met veel uitproberen hopen een heel eind te komen. Op dit moment geeft Nina van de Ven ongeveer 1x per 2 weken een “Kleiclubbing”  met vrienden die dicht bij haar staan. Het idee is heel simpel, muziek, biertje en klei. Nina hoort om haar heen van meerdere mensen dat ze keramiek een aantrekkelijk medium vinden, maar dat er om de meeste keramiekcursussen helaas een wat oubollig karakter hangt. Dit moet te doorbreken zijn. Graag zou Nina haar atelier in de toekomst meer willen inzetten om verschillende mensen uit verschillende beroepsvelden, zowel uit Tilburg als daarbuiten, uit te nodigen om deel te nemen aan de “Kleiclubbing”. 

4794
Kleiclub

Wil je contact opnemen?

Mail naar Coördinator jump!