De Walnotenboom

De rondleiding begon met het werk, “De Walnotenboom”, een werk van Inversie-talent, Isamo Thissen. Dit is een nieuw werk wat bij de heropening van het museum is onthuld. Het is een print op het raam, wat is ontstaan uit Isamo’s tekening.

Tentoonstelling Ruud van Empel

Vervolgens nam Ron Dirven de Inversie talenten mee in de wereld van Ruud van Empel, een kunstenaar die wereldwijd geprezen wordt vanwege zijn hyperrealistische collage fotografie.
Inversie werd meegenomen naar het midden van de tentoonstelling, de inspiratie van Ruud van Empel. Om vervolgens naar zijn bekendere werk te gaan in zaal 1 en in de laatste zaal zijn laatste werk konden opnemen. Kijk voor meer informatie over deze kunstenaar met bredase roots op de pagina van het Stedelijk museum Breda.
Vervolgens door naar de zalen van de vernieuwde permanente tentoonstelling “De Nassaus van Breda”. Het is een uniek eerbetoon aan het vorstelijke verleden van Breda.

In gesprek met Marjolein van de Ven

De talenten mochten aan het eind van de tour in gesprek met Marjolein van de Ven, conservator moderne en hedendaagse kunst bij het Stedelijk Museum Breda. Waar focust het museum zich op? En hoe gaan zij de verbinding aan met de kunstenaar? De meeste kunstenaars zijn afkomstig uit Breda of hun werk heeft een relatie met Breda.
Marjolein gaf een onthullend kijkje in de relatie tussen curator en kunstenaar. Het ontwikkelen van tentoonstellingen, legde ze uit, vergen best veel tijd. Maar wanneer een kunstenaar een goed uitgewerkt plan heeft kan deze altijd met Marjolein in gesprek.

7856
7853