Het concert biedt een diepe duik in zowel klassieke als hedendaagse Arabische cinema, met het uitlichten van muziek uit Egyptische filmklassiekers en moderne films. De luisteraar wordt meegenomen op een reis door de muzikale landschappen van films als "Les Hommes Libres", "Al Reda wa Nour", en "La Source des Femmes", met een speciaal eerbetoon aan werken geassocieerd met Oum Khalthoum.

Deze muzikale avond viert iconen zoals Asmahaan, Farid al Atrash en Salim Hilali. Bovendien worden fragmenten getoond uit films met Anthony Quinn, zoals "Lion of the Desert", die thema's als hartstochtelijke liefde, vrijheid en gelijkheid belichten.

Speciale gast Leila Gouchi, de Canadees-Marokkaanse artieste met een voortreffelijke stem en majestueuze aanwezigheid, verrijkt de avond. Haar vermogen om oosterse en westerse ritmes te mengen, heeft haar op vele internationale podia gebracht.

Dit evenement, georganiseerd in samenwerking met Stichting Arteganza, vormt niet alleen een muzikaal eerbetoon, maar creƫert ook een culturele verbinding, die het publiek laat kennismaken met de invloedrijke geschiedenis en de essentie van de Arabische filmmuziek.

Concerten:
vr 23 feb 2024, 20:30u, TivoliVredenbug
za 24 feb 2024, 20:00u, NedPhO-Koepel
zo 25 feb 2024,15:00u, Meervaart