Afscheid van talenten van Inversie #2 met weemoed en trots

Op dinsdag 20 september sloot TalentHub Inversie haar tweede editie van dit talentontwikkelingstraject af bij kunstpodium T in Tilburg met een avondmaal en een toast op de toekomst. 

Als speciale gast vertelde Joost Vrieler, directeur van Stichting Stokroos, meer over hoe het fonds kunstenaars ondersteund met bijdragen voor materiaal en de persoonlijke ontwikkeling.  

Met een beetje weemoed en gepaste trots nemen we afscheid van Maja Bolier, Ahn Sun Hwan, Emmie Liebregts, Vince Donders, Britte Koolen, Urša Prek en Sam Scheuermann samen met de mentoren Ad van Rosmalen, Griet Menschaert, Klaartje Esch, Gam Bodenhausen, Esther van Rosmalen, Paul Segers, Ranti Tjan, Astrid Cats en Erik Hagoort. En, last but not least, Sanne Muiser die Inversie binnen en buiten de gebaande paden leidde. 

Goede vooruitzichten en toekomstplannen van de Inversie kunstenaars zijn er genoeg en een aantal willen we al graag met je delen zoals de werkperiode van Britte Koolen dit najaar bij werkplaats MAKE Eindhoven om zich te verdiepen en het experiment aan te gaan met metaal. Hiervoor heeft zij een ontwikkelsubsidie mogen ontvangen van de gemeente Utrecht. Nog beter nieuws is dat Britte een bijdrage heeft gekregen als startende kunstenaar van het Mondriaanfonds.  
Vince Donders is gestart met zijn residency bij de Rijksakademie, houd de open dagen in de gaten om te zien hoe zijn werk zich ontwikkeld en om Vince weer te zien nu hij Brabant heeft verlaten.  
Ursa Prek heeft voor het gehele seizoen herfst de beschikking over een stukje Zaartpark te Breda. Zij neemt hiervoor deel aan het project 49m2 van Witte Rook waar zij drie maanden lang een kunstwerk op zal bouwen wat via stopmotion zal worden vastgelegd. 
Maja Irene Bolier gaat op reis, naar Australië waar ze is geboren om haar roots te onderzoeken en de betekenis van kunstenaar-migrant voor haarzelf. Haar plannen bestaan uit het maken van een film en het schrijven van een boek in combinatie met een aantal tentoonstellingen.  
Sam Scheuermann zal de performance, die ze heeft ontwikkeld met Inversie, uitvoeren tijdens het 50 jarig jubileum van de theater De Kikker te Utrecht. Ze blijft nog wel even in het theater actief, maar denkt wel na over een master waar beeldende kunst en theater dichter bij elkaar komen. 
Emmie Liebregts werkte samen met Eva Spierenburg, Tracing the Body, Chapter 2 en start met De Kunstopdracht van KOP en Kunstloc om in Breda haar werk te plaatsen in de openbare ruimte. 
Ahn Sung Hwan neemt een moment van rust en reflectie op alles wat Inversie hem heeft gebracht voor hij zijn zoektocht vervolgd naar mensen en instellingen die hij kan inspireren, of die hem inspireren om de juiste plek voor zijn werk te vinden. 

Tekst - Esther van Rosmalen | fotografie Marcel de Buck

Meer nieuws over Inversie