Dit jaar wordt de prestigieuze Matthijs Vermeulenprijs uitgereikt aan componist en gitarist Aart Strootman. Het oud-New Arrivals talent en docent aan het Tilburgse Conservatorium ontvangt deze prestigieuze compositieprijs voor zijn werk Shambling Emerge – after after party. Op 7 september 2019 krijgt Aart Strootman de prijs officieel overhandigd tijdens de Gaudeamus Muziekweek, uit handen van directeur Fonds Podiumkunsten Henriëtte Post. Als geselecteerd talent maakte Aart Strootman deel uit van de eerste editie van New Arrivals (2014). New Arrivals was – samen met Proud of the South – voorloper van Music Hub Brabant.

 

 

Jury Matthijs Vermeulenprijs “Aart Strootman brengt improvisatie, klankonderzoek en het gebruik van een muzikaal ‘objet trouvé’ samen in een fascinerend en verrassend avontuur.””

Aart Strootman bij New Arrivals

In 2014 kwam Aart Strootman bij New Arrivals. Hij werd gecoached op zijn artistieke ontwikkeling, ondernemerschap, internationale netwerk en branding. Met projecten als 'TEMKO' en 'FC Jongbloed' speelde Aart in deze tijd geregeld, waardoor hij op een hoog tempo intrede maakte tot een veelbelovend netwerk.