Carrière

Ik ben Roziena Salihu, geboren in 1994 en getogen in Dronten. Ik volgde een studie aan de Hogeschool van Amsterdam. Mijn carrière is een mix van film, theater en schrijven maar het woord is in alles wat ik doe de basis. Afgelopen november verscheen mijn eerste bundel En ze leefde nog. En komend jaar gaat mijn eerste short movie in premiere. Daarnaast programmeer ik bij mijn eigen event Art Harder en doe ik co-producties met andere stichtingen. Vorig jaar pitchte ze voor VPRO Dorst

Wat is het tofste/meest leerzame dat je tot nu toe hebt gedaan?

Het maken van de bundel En ze leefde nog was wel een hoogtepunt. Daarnaast heb ik enorm veel geleerd tijdens het VPRO Dorst Pitch traject. Hier leerde ik de ins en outs van film/ documentaire maken. 

Jorien Waanders (Poetry Circle Nowhere) over Roziena:

"Roziena heeft de afgelopen jaren laten zien dat ze enorm veel mogelijkheden aangrijpt om zichzelf te ontwikkelen. Ze toont een enorme drive in alles wat ze doet en neemt initiatief. De samenwerkingen die ze opzoekt met andere disciplines maken haar makerschap heel divers. Ze heeft potentie om te groeien als schrijver en als performer. Wat Roziena meeneemt naar WOLK is ervaring in performance en een groot netwerk."