Aptum: it's light, it's magic

Met het ontwikkelen van verlichting bleken alle grote krachten van Ontwerpduo samen te komen: bijzondere beelden maken, grote projecten begeleiden, productie in-huis. Dat bleek onder andere uit het geliefde en meest succesvolle werk van Ontwerpduo: 'Light Forest' (foto rechts). Eind 2019 besloot het duo om hun jarenlange ambities met verlichting voort te zetten in een nieuwe onderneming: ‘Aptum’. Design to Market ondersteunt in de zakelijke uitwerking van het merk.

Ontdek meer over Tineke

Aptum: it's light, it's magic
Aptum: it's light, it's magic
Tineke Beunders “Met één klik op de knop kunnen we een hele omgeving doen veranderen.” contour_-aptum_ontwerpduo_lightingsystem_custom_2019_Eindhoven_Kragt_LR_41-1600x1199

Aptum is Latijns voor aanpasbaar. Voorheen zag Tineke haar eigen passie als vertrekpunt voor haar werk. Nu denkt ze meer vanuit de visie van de interieurarchitect. Samen met de opdrachtgever gaat ze het experiment en de uitdaging van een ontwerp aan. Voor elke ruimte; naar elke wens. Aptum is zeer aanpasbare verlichting, “zowel praktisch als poëtisch”.

Onlangs heeft Aptum een project voor het TQ gebouw in Eindhoven, Strijp-T opgeleverd. Tineke en Nathan verzorgden de verlichting van de begane grond tot de achtste verdieping.

Meer over dit project

1847